BİLGİ’den üniversite öğrencilerine yönelik engelsiz mutfak atölyesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Engelli Öğrenci Birimi, görme engelli bireylerin mutfakta bağımsızlık kazanmalarını desteklemek amacıyla “Mutfağı Dokunarak Öğreniyorum” adlı bir atölye düzenledi. Görme engelli üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen atölyede öğrenciler, tek başına yemek yapma konusunda bilgi ve deneyim kazandı

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Öğrenci Destek Merkezi-Engelli Öğrenci Birimi, görme engelli bireylerin mutfakta bağımsız hareket edebilmesini desteklemek amacıyla “Mutfağı Dokunarak Öğreniyorum” adlı bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Ünsped Spor ve Kültür Kulübü, Altıyol Lions Kulübü (118Y Lions Federasyonu) ve Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği işbirliğiyle santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte görme engelli üniversite öğrencileri tek başına yemek yapma konusunda bilgi edinip deneyim kazandı.

 

Görme engelli bireylerin bağımsız yaşam becerileri kazanmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerin kullanacağı tarifler BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hazırlanarak Braille alfabesiyle basıldı. Tariflerdeki yemekleri eşleştikleri BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin rehberliğinde yapan katılımcılar, bıçak kullanma, hamur yoğurma, malzemeleri tanıma ve mutfak ekipmanlarını doğru şekilde kullanma konularında pratik yaparak mutfak becerilerini geliştirdi.

 

‘Bağımsızlık ve özgüven için önemli bir adım’

 

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner, “Görme engelli bireylerin günlük yaşamda bağımsız hareket edebilmesi, topluma aktif katılımlarını sağlayan en önemli unsurlardan biri. Projemiz, temel mutfak becerileri kazandırarak onların özgüvenini ve bağımsızlığını desteklemeyi hedefliyor. Bu tür eğitimlerin yaygınlaşması, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmada önemli bir adım olacak” dedi.

 

Etkinlik sonunda öğrenciler, hazırladıkları yemeklerin tadına bakarak deneyimlerini paylaştı. Program, teşekkür belgelerinin katılımcılara takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir:Başkan Sezer, Sınava Giren Öğrencilere Başarılar Diledi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Büyükşehir’den öğrencilere sıfır atık farkındalığı
Buca Belediyesi Kızılçullu Tarım Okulu’nda çocuklara tarım eğitimi veriyor
Miniklere denizlerin önemi anlatıldı
Başkan Yıldız: “Özge Polat Kent Kitaplığı ile Gençlerimize Destek Vermeye Devam Edeceğiz”
QNB Sigorta’nın Genç Yetenek Programı Üçüncü Dönem Mezunlarını Verdi
EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu yeni hizmet binası törenle açıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekno Haber Merkezi | © 2025 |