Egeli akademisyenlerin akciğer kanserinin tedavisine yönelik projesi Avrupa patent tescili aldı

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Şenay Şanlıer, Doç. Dr. Güliz Ak Demiroz ve ekibinin “Ultrases Duyarlı Manyetik Hedefli Nano İlaç Taşıyıcı Sistem” başlıklı çalışmaları, Avrupa patenti tescili almaya hak kazandı. TÜBİTAK 1003 Programı kapsamında gerçekleşen proje ile akciğer kanserinin inhaler yoldan tedavisinin sağlanması amaçlanıyor.

Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyelerimiz tarafından,  günümüzde en sık görülen ve en ölümcül sonuçları olan kanser türlerinden biri olan akciğer kanserinin tedavisine yönelik geliştirilen proje, Avrupa patenti tescili almaya hak kazandı. Sağlık alanına yönelik projeleriyle öne çıkan üniversitemizin bu başarısına katkı sağlayan Prof. Dr. Şenay Şanlıer, Doç. Dr. Güliz Ak Demiroz ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Şenay Şanlıer, “Çalışmamız, TÜBİTAK 1003 projesi kapsamında gerçekleştirilmiş olup akciğer kanserinin inhaler yoldan ve hedefli tedavisine imkan sağlayabilmektedir. Manyetik alan ve ultrases duyarlı ve iki farklı etken madde içeren nanotaşıyıcı sistemin, akciğer kanseri tedavi potansiyeli yapılan in vitro/in vivo ve ex vivo deneylerle kanıtlanmıştır” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir:Nilüfer’de sözlü kültürden dijitale anlatı konuşuldu
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocukluk çağı kanseriyle mücadele anlatıldı
Hamile diyabetlilerin oruç tutması riskli
Türkiye’de Her 10 Çocuktan 7’sinde Diş Çürüğü Görülüyor
Kolon Kanseri ‘Kolonoskopi’ ile Önlenebiliyor!
Ramazan’da uyku sorunlarına karşı 8 önemli uyarı
Bel Ağrısı Sempozyumu’nda kanıta dayalı yaklaşımın önemi vurgulandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekno Haber Merkezi | © 2025 |