BİLGİ’li öğrenciler, gıda israfına dikkat çekmek için atıklardan korkuluk tasarladı


BİLGİ’li öğrenciler, gıda israfına dikkat çekmek için atıklardan korkuluk tasarladı

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Psikoloji Bölümü, gıda israfına dikkat çekmek amacıyla “Sürdürülebilir Gıda ve Yaratıcı Düşünce” başlıklı atölye düzenledi.  santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilen atölyede öğrenciler, tarım alanları için atık malzemelerden korkuluklar tasarladı.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Psikoloji Bölümü, atık malzemeleri yaratıcı çözümlerle değerlendirmek ve sürdürülebilir gıda farkındalığını artırmak amacıyla “Sürdürülebilir Gıda ve Yaratıcı Düşünce” başlıklı bir atölye düzenledi. Yaratıcı düşünce ve ileri dönüşüm odaklı etkinlikte, öğrenciler atık malzemeleri kullanarak tarım alanlarını koruyacak korkuluklar tasarladı.

 

Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zeynep Maçkalı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Ayan Ergen’in yönetiminde gerçekleşen atölyede, ambalaj ve tekstil atıkları gibi malzemeler yaratıcı fikirlerle yeniden şekillendi. Öğrenciler, gruplar halinde çalışarak geri dönüşüm ve ileri dönüşüm süreçlerine dair farkındalık kazanırken aynı zamanda sürdürülebilir gastronomi, etik tedarik ve sorumlu tüketim gibi önemli kavramları tartıştı ve bu anlayışı tasarımlarına yansıttı. 

 

Atık malzemelerden sürdürülebilir çözümler

 

Ambalaj ve tekstil atıkları gibi malzemeleri yaratıcı fikirlerle yeniden şekillendiren öğrenciler, tasarladıkları korkulukları Sürdürülebilir Tarım dersinin uygulama alanı olan BİLGİ Bahçe’ye yerleştirildi.

 

Atölyenin sürdürülebilir gıda anlayışı ve israfın önlenmesi konusunda farkındalık yaratacağını vurgulayan BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner, “Gıda israfı mücadele edilmesi gereken en önemli sorunlarımızdan biri. Geleneksel yaşam biçiminde var olan ancak tüketim çağının dayattığı tüketim alışkanlıkları nedeniyle göz ardı ettiğimiz bazı değerleri hatırlama zamanı. Sürdürülebilir gıda anlayışı israfı önleyen yenilikçi çözümler üretilmesini destekler. Bizim de amacımız bu anlamda farkındalığı artırmak, yaymak, yaratıcı düşünce pratikleriyle destekleyerek öğrencilerimizin toplumsal sorumluluk bilincini güçlendirmek” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir:Büyükşehir A Takımı, Sakarya’nın yardımına koştu
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nden kurum kabul sınavı
Ege Üniversitesinin yenilikçi göz damlası projesine TÜSEB’den destek
KO-MEK ile işçi güvenli, işveren mutlu
Beylikdüzü’nde Ücretsiz Dijital Pazarlama Eğitimi
BURSEM’den öğrencilere özel destek
ATSO öğrencisi Greenwich Üniversitesi’nde mülakata girecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekno Haber Merkezi | © 2025 |