Sağlıklı ve güvenilir etin adresi Büyükşehir mezbahası

Sağlıklı ve güvenilir etin adresi Büyükşehir mezbahası

 

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve modern teknik donanıma sahip olmasıyla dünyaya örnek gösterilen mezbaha, sağlıklı ve güvenilir etin adresi oldu. Veteriner kontrolünde kesilen etler, modern ve hijyenik üretimden geçerek vatandaşın sofrasına ulaşıyor.

 

BÜYÜKŞEHİR MEZBAHASINDA KALİTELİ HİZMET

İzmit Solaklar mevkiinde hizmet veren Büyükşehir Mezbahası, vatandaşlara kaliteli, güvenli ve uluslararası standartlara uygun hizmet vermek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Vatandaşın sağlıklı bir ortamda kesilen et ve et ürünlerini tüketebilmesi adına hizmet veren mezbaha, 2024 yılında küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere toplamda 1 milyon 828 bin 239 kg eti vatandaşa ulaştırmıştı. 2025 yılında da haftada ortalama 200 büyükbaş ile 50 küçükbaş hayvanın kesimi gerçekleştiriliyor.

 

SON TEKNOLOJİYE SAHİP MODERN BİR TESİS

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlanan tesiste, son teknoloji makinelerle kesim yapılıyor. 4 bin 300 metrekare yapı alanına sahip mezbaha içerisinde 600 metrekare hayvan gezinti alanı ve yana şutlamalı sistem yer alıyor. Yapıda 200 büyükbaş, 200 de küçükbaş için kesim alanı bulunuyor. Tesis, toplamda 900 metrekare soğuk hava depoları ve sakatat soğuk hava depolarına sahip. Tesiste 15’i kasap olmak üzere toplamda 38 personel görev alıyor.

 

TEMİZ VE HELAL KESİM TÜM DÜNYAYA ÖRNEK

Otomasyonla kontrol edilebilen, hareketli platformlar ve otomatik taşıyıcıların kullanıldığı tesiste, insan sağlığını koruyan bir teknoloji ile seri ve helal kesim yapılabilmesi teknik ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. İşinin ehli personel tarafından kesimler yapılan tesis, gerek sağlık gerekse teknolojik yönden tüm dünyada örnek alınıyor. Büyükşehir Mezbahası, Et Balık Kurumu olmak üzere Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanında çeşitli kurum ve kuruluşlarca da ziyaret ediliyor.

 

KO-MEK İŞ BİRLİĞİYLE EĞİTİM VERİLİYOR

Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı tesis, KO-MEK kursiyerleri tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Kasap olma yolunda ilerleyen öğrencilerin de eğitim almak için geldiği mezbahada haftada 3 gün iş güvenliği, helal kesim ve uygulamalı eğitim veriliyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir:Başkan Sezer, Sınava Giren Öğrencilere Başarılar Diledi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Başkan Gençay, Kent Lokantası’nı Hayata Geçiriyoruz
Kadınlar, finansal özgürlüğün yol haritasını konuştu
Alikahya Stadyum Tramvay Hattı’nda 1. Etap sona doğru
EÜ Botanik Bahçesi 15 yılda 80 endemik türü bilim dünyasına tanıttı
Kâmil Koç, öncü hizmet kalitesiyle Şırnak, Cizre ve Silopi’de
‘Halk Ekmek’ üretimini Afet Mutfağı yapacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekno Haber Merkezi | © 2025 |